0

Fogadd el a helybéli tanácsait, és tölts el egy heves hétvégét Hevesben!

Óráról órára változik Eger. Heves megye szíve bájos barokkos stílusával nappal minden odalátogatót elbűvöl, éjszaka pedig igazi buli-várossá alakul.
Eger talán ősszel a legszebb. Az Érsekkert romantikus hangulata, a lehulló gesztenyefa levelekkel kitűnő hely a romantikázásra. 

A Szépasszonyvölgyben az év minden hónapjában patakokban folyik a bor. Még ilyen hűvös időben is érdemes ellátogatni a „borközpontba". A parkban kialakított tűzrakóhelyeket általában gyorsan lefoglalják és a bográcsból áradó ínycsiklandozó étel illata belepi az egész völgyet. A pattogó tűz mellett, az egri bikavér, a merlot és a rosé még finomabb. A pincékben mindig találunk friss zsíros kenyeret, amely kibéleli a gyomrunkat. 
A Dobó tér környékén még nyitva állnak a vendéglők teraszai, ahol a forró csoki és a finom rumos tea átmelegíti a városnézőket.  

A apró utcák megannyi meglepetést tartanak. Szinten minden sarkon híres egri bortékákkal találkozhatunk. A fűszeres, elképesztően finom forralt bort és az omlós sült gesztenyét semmiképp ne hagyd ki, ha Egerben jársz!  Az éjszakai élet szintén meghatározó. Az alapozás után több diszkó és mulatóhely várja a bulizó fiatalokat és időseket. Minden korosztály megtalálja a megfelelő lebujt Egerben.

Ne feledkezzünk el a környéki községekről, falvakról. A demjéni termál fürdő hajnali kettőig nyitva áll, ahol a medencék szélén megengedett az italozás.De vigyázzunk, a forró vízben már hamar megárt az alkohol! A Kékestető tiszta időben megér egy túrát, Szilvásvárad pedig a lovak szerelmeseit várja.Bíró Kata

Az összeállítás eredeti helye, forrása: 

Megjegyzés küldése

 
Top