Vannak ételek, amik sosem mennek ki a divatból. A grízes tészta pont ilyen egyszerű, gyors, laktató és elképesztően finom, főleg, ha nem sajnáljuk róla a baracklekvárt. Gyerekként sokunk kedvence volt, és a jó hír az, hogy ma is pont ugyanannyira szeretjük, talán még jobban is.
(Fotó: cookta.hu)
Hozzávalók:
25 dkg széles metélt
só
kevés olaj
10 dkg búzadara
1 csomag vaníliás cukor
porcukor és baracklekvár a tálaláshoz
Így készül:
Forralj vizet, sózd meg, és főzd meg a tésztát a csomagolás szerint. Ha kész, szűrd le.
Közben egy serpenyőben kevés olajon pirítsd aranybarnára a búzadarát és a vaníliás cukrot. Addig kevergesd, míg kellemes, karamelles illatot nem érzel.
Önts hozzá kb. 1 decit a tészta főzővizéből, keverd el, majd fedd le, és hagyd 10 percig pihenni, hogy megpuhuljon.
Add hozzá a kifőtt tésztát, keverd jól össze. Ha szeretnéd, visszateheted a tűzre, hogy picit összepiruljon.
Tálaláskor szórd meg porcukorral, és kanalazz rá bőséggel baracklekvárt – a házi lekvár itt igazi csodát tesz!
Tipp: Ha kicsit egészségesebbre vágysz, készítheted teljes kiőrlésű tésztával vagy kevesebb cukorral, de néha bűnözni is szabad.
forrás:| Ridikül
Megjegyzés küldése