0
A grízes tészta baracklekvárral nem csupán egy étel, hanem egy retró klasszikus, amit a nagymamák szeretete fűszerezett meg. Mutatjuk, hogyan készítheted el otthon ezt a boldogságot hozó fogást, amihez csak néhány alapanyag kell… és egy üveg házi baracklekvár.

Vannak ételek, amik sosem mennek ki a divatból. A grízes tészta pont ilyen egyszerű, gyors, laktató és elképesztően finom, főleg, ha nem sajnáljuk róla a baracklekvárt. Gyerekként sokunk kedvence volt, és a jó hír az, hogy ma is pont ugyanannyira szeretjük, talán még jobban is.

(Fotó: cookta.hu)

Hozzávalók:

  • 25 dkg széles metélt

  • kevés olaj

  • 10 dkg búzadara

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • porcukor és baracklekvár a tálaláshoz

Így készül:

  1. Forralj vizet, sózd meg, és főzd meg a tésztát a csomagolás szerint. Ha kész, szűrd le.

  2. Közben egy serpenyőben kevés olajon pirítsd aranybarnára a búzadarát és a vaníliás cukrot. Addig kevergesd, míg kellemes, karamelles illatot nem érzel.

  3. Önts hozzá kb. 1 decit a tészta főzővizéből, keverd el, majd fedd le, és hagyd 10 percig pihenni, hogy megpuhuljon.

  4. Add hozzá a kifőtt tésztát, keverd jól össze. Ha szeretnéd, visszateheted a tűzre, hogy picit összepiruljon.

  5. Tálaláskor szórd meg porcukorral, és kanalazz rá bőséggel baracklekvárt – a házi lekvár itt igazi csodát tesz!

Tipp: Ha kicsit egészségesebbre vágysz, készítheted teljes kiőrlésű tésztával vagy kevesebb cukorral, de néha bűnözni is szabad.

forrás:| Ridikül

Következő
This is the most recent post.
Előző
Régebbi bejegyzés

Megjegyzés küldése

 
Top