Nincs is meghittebb, mint amikor vasárnap délelőtt lassan rotyog a húsleves a tűzhelyen, betölti az egész lakást az ismerős illat – és már mindenki a finom ebédet várja. A húsleves a magyar konyha egyik szíve-lelke, minden családnak megvan a maga jól bevált receptje. De ha szeretnéd kicsit különlegesebbé tenni a klasszikus ízeket, most megmutatjuk, mivel varázsolhatod el a családot.
A klasszikus alapok
Só, bors, egy csokor petrezselyemzöld, ezek a klasszikus fűszerek, amik minden háztartásban ott vannak. De mi az a két titkos összetevő, amitől igazán izgalmas lesz a végeredmény?
A két titkos ízfokozó: lestyán és borókabogyó
Lestyán – a régi idők zöld aranya
Ez az elfeledett fűszernövény régen igazi konyhai jolly joker volt. Intenzív, zellerre emlékeztető íze miatt már egy levél is elég belőle, hogy mélységet adjon a húslevesnek. Ha van a kertedben, mindenképp próbáld ki – ha nincs, a piacon érdemes keresni, újra kezd divatba jönni!
Borókabogyó – fűszeres, kissé füstös karakter
Talán meglepő, de néhány szem borókabogyó csodát tesz a levessel. Nem lesz tőle tolakodóan fűszeres, viszont finom, pikáns háttérízt ad, amitől a húsleves valóban különleges lesz. A bogyókat érdemes egy teatojásba vagy gézbe csomagolva főzni, így könnyen ki lehet halászni a végén.
Egy kis segítség a főzéshez:
forrás: | Ridikül
Megjegyzés küldése