0


A technológia fejlődésével egyre több használati tárgy és más termék készülhet újrahasznosított hulladékból. Éppen ezért fontos tovább növelni hazánkban is az újrahasznosítás arányát a hulladékgazdálkodásban. 

Hasonló szavak, azonban merőben más hozzáállást képviselnek ezek a hulladékkezelési megoldások. Az újrahasznosítással ellentétben ugyanis az újrahasználat az a folyamat, mikor a hulladékként kezelt terméket változatlan formában, ismét használhatjuk, annak eredeti funkciójában. 

Egyszerű példát hozva ilyen az, mikor az úgynevezett betétdíjas palackokat visszavisszük a boltba, majd azt visszaszállítják a gyárba, ahol kimossák, és ismét ahhoz hasonló folyadékot töltenek bele, mint ami korábban benne volt. 

 E megoldás további előnye, hogy akár hulladékkezelési társaságok és erre kiépült infrastruktúra nélkül alkalmazható, ezáltal a hulladékgyűjtés energiaigénye is csökkenthető az előnyben részesítésével. Hátránya viszont, hogy nem alkalmazható bármilyen típusú hulladék esetében.Megjegyzés küldése

 
Top