0

Június 17-től 21-ig az ország minden részéről érkeznek formációk a második Utcazenészek Versenye Egerben programjára. A versenyzők öt napon keresztül délelőtt tíztől tizenkét órán át zenélnek, hétvégén pedig akár éjfélig is húzzák a talpalávalót. Míg tavaly ötvennyolc formáció érkezett a versenyre, idén eddig több mint nyolcvanan jelentkeztek – egyénileg vagy csapatban.

Az idei mezőny eddigi legnépesebb együttese húszfős. Az utcai megmérettetésen változatos zenei kínálattal várják a közönséget. Sok jazz, blues zenekar regisztrált; többen kizárólag saját dalokkal készülnek. A belváros kijelölt üzleteiben, éttermeiben történő vásárlás, fogyasztás után a vevők like-érméket kapnak. Ezekkel fejezhetik ki tetszésüket és szavazhatnak az utcán zenélő kedvenceikre.

A tavalyi versenyhez képest újdonság a szakmai zsűri bevonása, amelynek egyik tagjaként mások mellett Karácsony János is értékel és arany like-érméket oszt majd a legjobbnak bizonyuló zenészeknek. Új helyszínként az Egri Pasa Sátrában keleties környezetben élvezhetik majd a látogatók az utcazenét. A Gárdonyi téren fesztiválhangulatú övezetet szeretnének kialakítani, ahol különleges gasztronómiai kínálattal várják az oda látogatókat.

Az egymillió forintos fődíjat a közönség szavazatai alapján, a legtöbb érmét összegyűjtő banda kapja. A szakmai díjasok szintén pénzjutalomban részesülnek. Az eredményeket június 21-én este kilenc órakor hirdetik a Dobó téren. A tavalyi győztesre, a pécsi Band of Streets zenekarra több mint nyolcszázan szavaztak. A programot idén is helyi vállalkozók támogatásával rendezik,

Ábry Zoltán, a verseny szervezője azt mondta: „Óriási feladat egy ilyen összetett rendezvény előkészítése, de szerencsére nem vagyok egyedül a munkával. A fesztivál létrejöttéhez Harmati Péter vállalkozó, valamint Rázsi Botond Eger MJV alpolgármestere is nagyban hozzájárult”. A versenyre június 10-ig lehet jelentkezni.

PROGRAMAJÁNLÓ >>>

Megjegyzés küldése

 
Top