0
Szeretnének egy kicsit kikapcsolódni, elvonulni egy csendes és nyugodt fürdőbe, hogy átadhassák magukat a pihenésnek, a gyógyulásnak, a relaxációnak?

Számos fürdő ma már fontosnak tartja, hogy az óriáscsúszdák és vízi attrakciók kedvelői mellett azoknak az igényeit is kielégítse, akik kifejezetten egy csendes fürdőzésre vágynak. Összegyűjtöttünk önöknek néhányat ezek közül.

Egerben a Törökfürdő jellegéből adódóan inkább a felnőttek kedvence, ebből adódóan kevés gyereket látunk a fürdő területén. A Török Fürdőben található víz gyógyhatása a benne oldott radonnak köszönhető, mely gyulladáscsökkentő és fokozza a szervezet endorfin-termelését, így a közérzetre is kedvezően hat. A Hamam fürdő szolgáltatásai is kifejezetten a felnőtteknek kedveznek, hiszen aromakabin, infrakabin, gőzfürdő és szauna várja a felüdülni vágyó vendégeket. A masszázskínálatban a szokásos frissítő, nyugtató és gyógymasszázsok mellett a tradicionális török hamam masszázsok is helyet kaptak.

Törökfürdő Eger

Berekfürdő kiváló gyógyvízzel, öt kültéri gyógy-, egy úszó-, egy élmény- és gyerekmedencével, valamint négy fedett fürdővel várja az ideérkezőket. Itt találjuk az Alföld egyik legszebb fekvésű, csodás természeti környezetben épült strandját, ahol a 8 hektárnyi zöldellő parkban három gyógymedence, két termálvizes élménymedence, valamint egy gyermekmedence és egy uszoda várja a látogatókat. Az óriási zöld területen egészen biztosan mindenki talál magának egy nyugalmas zugot, a termálmedencék kialakításának köszönhetően pedig jól elkülönül egymástól az élmény és a gyógyulás színtere.

Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő

A szegedi Napfényfürdő Aquapolis üzemeltetői is gondolnak azokra, akik a fürdőzés idejére kicsit elvonulnának a zajtól, a zsibongástól, az állandó pörgéstől. A fürdő területén belül kialakításra került egy exkluzív csendes wellness részleg, mely tökéletes kikapcsolódást biztosít mindenki számára. Ebbe a különleges relaxációs zónába csak 16 éven felüliek léphetnek be, biztosítva ezzel vendégeink nyugodt környezetben történő pihenését. A csendes wellness területén medencék, szaunák és wellness szolgáltatások várják a látogatókat.

Napfényfürdő Aquapolis

A Harkányi Gyógy- és Strandfürdő néhány évvel ezelőtti megújulásának köszönhetően a gyógyfürdő és a wellness részleg elkülönül a strandfürdőtől és a korábbinál jóval nyugodtabb pihenést biztosít az idelátogató vendégeknek. A gyógymedencék egy elkülönített területen találhatók, a wellness részleg élménymedencéi és szolgáltatásai pedig az emeleti szakaszon érhetők el.

Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

Egerszalókon, a Saliris Resort Gyógy-és Wellness Fürdő is óriási területen, összesen 21 medencével várja az idelátogatókat. A sokoldalú kínálatnak és a nagy területnek köszönhetően a csendes pihenésre vágyók itt is megtalálják számításukat. A település igazi nevezetessége a község déli részén a föld mélyéből feltörő termálforrás és a lefolyó víz által létrehozott mészkődomb, mely az évek során sódomb néven vált ismerté. A 65-68 fokos ásványi anyagokban igen gazdag gyógyvíz folyamatosan építi az impozáns látványt nyújtó csipkézett, fehér képződményeket. Az évek során a mészkődomb a környék szimbólumává és védjegyévé vált.

Saliris Resort Gyógy-és Wellness Fürdő

Ha valaki csendes, kevésbé zajos és turistáktól hangos fürdőzési lehetőséget keres, a fővárosban is megtalálhatja a számítását. Ha nyugalomra vágyunk, érdemes a kisebb fürdők közül választani, kiváló lehetőségeket kínál a Dandár, a Király vagy a Lukács fürdő. A Királyban a török fürdő élménye, a Lukácsban pedig különleges gyógykezelések várják az ideérkezőket. A IX. kerületben megbújó, Magyar Termék Nagydíjas Dandár Gyógyfürdő számos szolgáltatással várja a vendégeit. Kevésbé ismert, így kisebb a tömeg, viszont a néhány éve kültéri medencékkel bővült és a belső wellness részleg is felújításra került.

Lukács Gyógyfürdő és Uszoda

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő gyógyfürdő szárnyában is elsősorban a pihenésé a főszerep, itt találhatóak a gyógyvizes medencék és az élménymedencék. A családi szárnytól elkülönül, így itt zavartalanul élvezhetik vendégeink a lazító, meleg vizes, relaxáló fürdőzést. A kiváló minőségű sárvári gyógyvíz gyógyírt jelent a fájó ízületekre, reumatikus panaszokra. A gyógyfürdő szárnyban többféle hőmérsékletű medencék és spa szolgáltatások várják a vendégeket.

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

a cikk eredeti helye: termalfurdo.hu

Megjegyzés küldése

 
Top