0

Megváltoztak az időjárási viszonyok, mások lettek a feltételek az utakon közlekedők számára, ősszel a tél közeledtével.


Ilyenkor még időben, lehet felkészülni és felkészíteni a gépjárműveket erre az időszakra. Van akinek van lehetősége és szakértelme, hogy saját maga oldja gépjárművének télre való átállását.


Akinek meg nincs, az inkább forduljon a szervizhez és bízza a szakemberekre. Ilyen tájt, akciók keretében, sok helyen ingyen, vagy kedvezményesen lehet átvizsgáltatni a járműveket. Heves megyében Hatvanban a Prémium Autóház KFT.-nél, mely a -Bosch Car Szervizhálózat tagja-Képe Tibor vezető szakembert kérdeztük meg milyen ellenőrzéseket végeznek el a szerelők, azoknál az autóknál, melyeket tulajdonosaik ide hoznak.


A közel 2000 négyzetméteres csarnokban, 12 szervízálláson, a legkorszerűbb diagnosztikai eszközök segítik a szerelők munkáját, a nyolc pontos átvizsgálás keretében. Ellenőrzik az akkumlátorok állapotát, az elektromos rendszereket, köztük a fényszórókat, köd és féklámpákat. Fontos a fagyálló vizsgálata és beállítása a kívánt szintre, a motornál és az ablakmosónál.


A fékek, a futó és kormánymű szemrevételezése, motorolaj után töltése is elengedhetetlen.


A téli üzemmódhoz a megfelelő gumi kiválasztása, vagy a még jó állapotú tavalyi felszerelése, a nyári helyett. Az ablaktörlő lapátok gumiját is ajánlott kicserélni a nagyobb leterhelés miatt. Igaz nem a szerviz feladata, de akik sokat autóznak, jó ha van a csomagtartóba hólánc, lapát, meleg takaró, hócsizma a nem várt helyzetekhez. Aki pedig hosszabb utakra indulnak, töltsék tele a tankot.

H. Szabó Sándor felvételei

Megjegyzés küldése

 
Top