0

Fejlesztésekkel készülnek Szurdokpüspökiben, Taron és Szuha-Mátraalmáson: többek között interaktív kiállítások, egy barlangrendszer és Tar Lőrinc látomásai kerülnek a középpontba.

A három önkormányzat uniós pályázat keretében, majdnem félmilliárd forint támogatásból valósítja meg a fejlesztéseket, a tervek szerint 2019 májusának végéig. Szurdokpüspökiben egy interaktív látogatóközpontot hoznak létre, ahol a vendégek megismerkedhetnek a mátrai kirándulóhelyekkel, turistautakkal.

Szabadtéri színpadot, közösségi teret és parkolót is létrehoznak. Részlegesen felújítják Hanák Kolosnak, a mátrai turizmus atyjának emlékházát is. Egy külön projekt keretében húsz szálláshelyet is kialakítanak a településen.

Taron interaktív turisztikai fogadótér létesül, emellett pedig felújítják Tar Lőrinc udvarházának maradványait. Itt kialakítanak egy barlangrendszert is, hogy a látogatók ezen keresztül közelíthessék meg az épületet. Érdekessége lesz, hogy megjelenítik majd azokat a látomásokat, amelyeket Tar Lőrinc írországi zarándoklatakor a Szent Patrik barlangban élt át.

A Szuhához tartozó Mátraalmáson erdei játszóteret és szabadtéri színpadot építenek. Hosszabb távon a három település önkormányzata azt is tervezi, hogy egy terepkerékpározásra alkalmas úttal kötik össze a falvaikat.

SZÖVEG: TURIZMUS.COM,   FOTÓ: MAPIO.NET

Megjegyzés küldése

 
Top