0

Húsvéti locsolkodás, ezúttal szurokkal, ahogy Egerben illik.Történelmi íjászverseny a legendás falak között, ezúttal némi nosztalgiával a régi versenyek szellemében.

A versenyen kvalifikációt lehet szerezni az OB-ra, de indulhatnak örömíjászok is, vagyis a verseny nyílt minden íjász számára (akinek NINCS miszkártyája írja be hogy „Rajt” és a monogramját). Az Egri Csillagok ihlette feladatokkal, ügyességi és 3-D-s állatokkal, valamint két mozgó cél is nehezíti a pályát.

A lebonyolítás a Magyar Íjász Szövetség Történelmi szakága által kiírt szabályzat szerint zajlik. Akik esetleg nem ismernék, vagy nem tudnak még a változásokról, azoknak néhány támpont: a legfontosabb, és ezt tüntessük fel előnevezéskor is:
három féle íjtípussal lehet nevezni:
„A”: modern anyagú tradicionális (laminált, műgyanta, üvegszálas, egyéb, kifutó nélküli íj, ide tartoznak a hasonló anyagból készült, kifutó nélküli long-bow-k)
„B”: eredeti anyagból készült tradicionális (szaruíj, természetes anyagból készült, kifutó nélküli long-bow)
„C”: vadászíj, kifutós long-bow-k… minden hasonló íj (itt jegyzem meg, mielőtt néhányan elkezdenek vitázni a kifutó helyes, szakszerű elnevezéséről, melyről röpke tizenötöt hallottam már, hogy itt ezt használjuk, de a lényeg hogy modern kifutó használata tilos!)
Miután eldöntötte a versenyző, hogy milyen íj van a birtokában, és milyen korosztályba tartozik, mivel itt is történt változás a szabályzatban (kadett, ifjúsági), már csak az előnevezés van hátra.
A versenyen csak favesszővel lehet versenyezni, minden kategóriában! A természetes anyagú íjak csak természetes anyagú nyílvesszőkkel használhatók, a vesszőtestbe vágott, ill. fa vagy szaru nock az elfogadott. Ennél a kategóriánál (tehát „B”) a műanyag nock nem elfogadható!
A vár területén, ill. mellette lesznek a pályák, sőt, a kazamata rendszert is meglátogatjuk. Minden kategóriában oklevél, érem, minimum három főnél már kupa, esetenként különdíjazás.

Verseny helye és ideje: 2018. március 31 (szombat) 10 óra.
Nevezés 8:00- 9,45-ig a palotaudvaron, gyakorlópálya biztosítva van.
Nevezés: www.misz.hu/versenyek - 2018.03.26-ig!!!!! (akinek NINCS miszkártyája írja be hogy „Rajt” és a monogramját)

Kategóriák és nevezési díjak:
Mini 10 éves korig: ingyenes (nincs kvalifikáció!)
Gyerek (apród) leány, fiú 10-14-ig: 3500 HUF
Kadett (dalia/leányzó) 15-17-ig: 4000 HUF
Ifjúsági (dalia/leányzó) 18-20-ig: 4000 HUF
Felnőtt (vitéz/fehérnép) 21-tól 50-ig: 4000 HUF
Senior (tiszteletre méltó férfi/nő) 51év től: 4000 HUF
ÉRVÉNYES MISZ kártyával 1000 Ft kedvezmény a nevezési díjból

A nevezési díj tartalmazza a versenyzők belépőjét az egri vár területére a kísérők pedig kedvezményesen, 400 forintért vásárolhatják meg a belépéskor. Plusz anevezési díjban benne van az ebéd is, a kísérők 1000 forintért vásárolhatnak ebédjegyet a nevezési helyen. A mini kategória nevezése ingyenes, de ebédjegy itt nem jár, külön vásárolható.
Mivel történelmi verseny, a hagyományőrző ruházat viselése az indulás feltétele.

A verseny után ebéd, majd távlövészet négy korosztályban. Mini, gyerek, ifi és felnőtt. A benevezett versenyzők automatikusan regisztrálnak a távlövészetre, benne van a nevezési díjban. Jó versenyzést kíván a Dobó István Vármúzeum és az Egri Vitézlő Oskola.

A versennyel kapcsolatban Oláh Tibor (Furé) tud felvilágosítást adni, vagy Lovász Tamás (Kavics), míg szállásügyben Juhász Gyulát, ill. Mészáros Zitát lehet keresni.
Figyelem!

Árusok, forgalmazók: Duska Orsolya 06 30 5078409
Verseny: Oláh Tibor (Furé) 06 20 9963320
Szállás: Juhász Gyula 06 30 2198000
Mészáros Zita 06 30 6064621

Megjegyzés küldése

 
Top