0

A nagyobb fürdők néhány kivétellel már nyitva vannak. A kivételek többsége is szabadtéri aquapark. Naprakész listában és térképen mutatjuk, melyik fürdőbe indulhatunk akár már ma, és a többiek mikor nyitnak.
Holnap Gyermeknap az Egri Termálfürdőben! 14 év alattiaknak ingyenes a belépés és ajándék is vár a pénztárnál! A rossz idő se szegje kedved, fedett medencénk üzemel sodrófolyosóval és élményelemekkel, sőt, ha kifáradtál a vízben, kézműves foglalkoztatóval is várunk! Töltsd nálunk a Gyereknapot!

Ha arra kíváncsi, melyik fürdő van már nyitva és a többiek mikortól fogadnak vendégeket, görgessen a cikk végén található táblázatokhoz és térképhez!


Ezt érdemes tudni indulás előtt


Mit látogathatunk?

A védettségi igazolvánnyal rendelkezők május 1-től látogathatják majd a mozikat, színházakat, táncos, zenés rendezvényeket, könyvtárakat, sporteseményeket, edző- és fitnesztermeket, jégpályákat, játszóházakat, kalandparkokat és vidámparkokat. Számukra nyitva állnak az uszodákaz éttermek belső helyiségei, a szállodák és a fürdők is. 
 

Ne hagyjuk otthon az igazolványainkat

Ezeket a szolgáltatásokat egyelőre csak azok vehetik igénybe, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

Természetesen a védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttekkel érkező kiskorúakat is be fogják engedni.

A védettségi igazolvány mellet azoban a fürdők, szállodák stb. a személyi igazolványt is elkérhetik a 18 év fölöttiektől, hiszen az előbbi csak az utóbbival együtt érvényes. A 18 év alattiaknak szintén tudniuk kell igazolni az életkorukat valamilyen igazolvánnyal. Ez lehet diák igazolvány, személyi igazolvány vagy akár jogosítvány is azoknál, akik rendelkeznek ilyennel. Ettől abban az esetben lehet eltekinteni, ha egyértelmű, hogy a gyerek még nem töltötte be a 18 életévét, azaz pl. egy óvodásnak vagy kisiskolásnak nem kell igazolnia az életkorát.

A szolgáltatók (fürdők, szállodák stb.) felelőssége lesz, hogy ellenőrizzék, hogy a vendégek rendelkeznek-e védettségi igazolvánnyal, illetve nem töltötték be a 18. életévüket. Ellenkező esetben nagyobb összegű bírsággal, vagy bezárással kell szembenézniük. Így azoknak, akik abban reménykedtek, hogy lesznek majd olyan szállodák, esetleg fürdők, ahol oltási igazolvány nélkül is fogadnak vendéget, egyelőre várniuk kell. Az eddigi információk alapján úgy tűnik, hogy a védettségi igazolványra augusztusig szükségünk lesz, ha fürdőbe akarunk menni.

 

A fürdőkben nincs a tavalyihoz hasonló létszámkorlát

A fürdőkben nem lesz a tavaly májusihoz hasonló létszámkorlát, azonban a fürdőknek biztosítaniuk kell, hogy a nem egy háztartásba tartozó vendégek legalább 1,5 méter távolságot tudjanak tartani. Ezt a távolságot a jegypénztáraknál és egyéb helyeken, például a csúszdáknál való sorbanálláskor is tartani kell.

Ahogy máshol, a fürdőkben is törekedni kell a készpénzmentes fizetésre, és ha van mód rá, online vásároljuk meg a jegyünket előre.

 

Minden szolgáltatás működhet

Míg a járvány első hulláma után csak azokat a szabadtéri medencéket volt szabad üzembe helyezni, amelyeknek a vizéhez fertőtlenítőt lehet adni és az élményelemek nagy részét sem volt szabad beindítani, idén a fürdők teljes szolgáltatáspalettával indulhatnak újra.

Így a beltéri medencéket, csúszdákat, szaunákat is élvezhetjük már az első naptól. Arra azonban figyeljünk, hogy nem minden fürdőben működik minden az első naptól kezdve. Indulás előtt érdemes tájékozódni, ebben segít a lejjebb található táblázatunk, amiben a fürdők neveire kattitva bővebb információt találunk.

 

Maszk nem kötelező, de betegen most se menjünk fürdőbe

Ahogy fent írtuk, vendégként csak azok léphetnek be a szállodákba és a fürdőkbe, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek, illetve a velük érkező kiskorúak. Nekik a szállodákban nem kell maszkot viselniük.

A fürdőkben sem kell a vendégeknek maszkot hordani, kivétel az olyan eseteket, amikor valamilyen oknál fogva nem tartható a 1,5 méteres távolság. Van azonban olyan fürdő, ahol megkérik a vendégeket, hogy a fedett terekben, amikor nem tartózkodnak medencében vagy szaunában, akkor hordják a maszkot.

Előfordul olyan fürdő is (pl. a budapestiek), ahol megkövetelik a papucs használatát.

A személyzet azon tagjainak viszont hordani kell a maszkot, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Nekik is csak olyankor, amikor olyan területen tartózkodnak, ami a vendégek számára nyitva áll.

 

Mindig is fontos szabály volt, hogy fertőző betegség, hasmenés esetén és lázasan ne látogassuk a fürdőket, azonban ez most fokozottan érvényes. Fertőző betegség nem csak a koronavírus lehet természtesen, hanem például valamilyen más légúti betegség vagy akár bőrbetegség. Egy hetet várjunk a fürdőlátogatással a tünetek megszűnése után.

 

Az alapos, szappanos előfürdő és a gyakori kézfertőtlenítés továbbra is fontos a fürdőkben.

A gyógyászatokat továbbra is mindenki látogathatja

A gyógyászati részlegek sok fürdőben már hetek óta nyitva vannak, vagy akár be sem zártak. A gyógyászatok hasonló státuszt élveznek, mint a szakrendelők, azaz továbbra is fogadhatnak olyan vendégeket is, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. 

A gyógyászatokon azonban mindenkinek maszkot kell hordania továbbra is. Ez a védettségi igazolvánnyal rendelkezőkre is igaz.

A szépészeti szolgáltatások is nyitva állnak mindenki előtt, azonban itt is kötelező a maszk viselése, és mindenkinek előre be kell jelentkeznie.
(Ez utóbbi igaz a gyógyászatokra is, de ez ott máskor is így van.)

 

Vannak, akik júniusig kivárnak


kisújszállási Kumánia az elsők között jelentette be a nyitás időpontját. Ők június közepétől várnak vendégeket. Ekkor azonban egy kunsüveg alakú, új, szabadtéri, gyógyvizes medence is a vendégek rendelkezésére áll majd. A fürdő gyógyászati szolgáltatásai addig is elérhetőek lesznek.

 

A Miskolctapocai Barlangfürdő is csak júniusra ígéri a nyitást, de azt ígérik, hogy ekkor már teljes biztonságban tudják fogadni a vendgeket. Ugyanekkor fog nyitni az ország legújabb élményfürdője az Ellipsum is. Itt még folynak a munkálatok.

 

Budapesten is több fürdő van, amelyik csak júniusban nyílik meg. A csepeli strandot, a Dandár Fürdőt, a Pünkösdfürdői Strandot és a Rómait is csak júniustól vehetjük birtokba.

 

Ahogy minden évben, a szabadtári aquaparkok is június közepén nyitják a kapuikat. Köztük a balatonfüredi Annagora Aquapark, a zalaegerszegi Aquacity vagy a kisvárdai Aquacinema.

 

A mogyoródi Aquarenában 2020-ban felújítás kezdődött, ami idén fejeződik be, azonban itt még nem ismert a nyitás pontos dátuma.

 

Ezek a fürdők vannak már nyitva


Az alábbi táblázatban és térképen szereplő fürdők fogadnak vendéget jelen pillanatban. A listát legalább naponta egyszer frissítjük, így az adatok naprakészek.

A fürdőket a település neve szerinti csökkenő ABC rendben tüntettük fel. Érdemes a linkekre kattintani a bővebb információért, mert nem minden fürdő működik még teljes kapacitással.

 

Fürdő

Település

Abonyi TermálfürdőAbony
Agárdi TermálfürdőAgárd
Ajkai Kristályfürdő (strand nyitása: 2021.05.29.)Ajka

Borbála Fürdő

Algyő

Aranykor Termálfürdő

Ballószög

Barcsi GyógyfürdőBarcs
Békési GyógyfürdőBékés
Békés UszodaBékés
Árpád Gyógy- és StrandfürdőBékéscsaba
Berekfürdői Gyógy- és StrandfürdőBerekfürdő

Bogácsi Gyógyfürdő

Bogács

Borgáta TermálfürdőBorgáta
Budaörsi Városi UszodaBudaörs
AquaworldBudapest

Csillaghegyi fürdő

Budapest

Dagály fürdőBudapest

Erzsébetligeti uszoda

Budapest

Gellért fürdő

Budapest

Kispesti UszodaBudapest

Lukács fürdő

Budapest

Nyéki Imre UszodaBudapest
Palatinus StrandBudapest

Paskál fürdő

Budapest

Pesterzsébeti FürdőBudapest

Rudas fürdő

Budapest

Széchenyi fürdő

Budapest

Újhegyi UszodaBudapest
Újlak UszodaBudapest
CsisztafürdőBuzsák

Bükfürdő Thermal & Spa

Bükfürdő

Bükkszékfürdő FürdőházBükkszék
Ceglédi fürdőCegléd
Vulkán fürdőCelldömölk
Cserkeszőlői fürdőCserkeszőlő
Csokonyavisontai fürdőCsokonyavisonta
Csongrádi fürdőCsongrád
Csurgó Városi UszodaCsurgó

Aquaticum Debrecen 

Debrecen

Kerekestelepi TermálfürdőDebrecen

Demjéni Termáltó 

Demjén

Demjéni Termál VölgyDemjén
Gunaras FürdőDombóvár
Dunaföldvári Gyógy- és StrandfürdőDunaföldvár
Egri TermálfürdőEger
Egri Török FürdőEger

Nosztalgia Fürdő Egerszalók

Egerszalók

Saliris EgerszalókEgerszalók

Esztergomi Szent István Strandfürdő

Esztergom

Füzesgyarmati Kastélypark Fürdő 
(Úszó és a tanmedencék: 2021. június 1.)
Füzesgyarmat
Gödi TermálfürdőGöd
Gyomaendrődi GyógyfürdőGyomaendrőd
Dr. Csépe György UszodaGyöngyös
Gyulai VárfürdőGyula
Bocskai fürdő (strand nyitása: 2021. június 4.)Hajdúböszörmény
Hajdúnánási GyógyfürdőHajdúnánás

Hungarospa Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló

HarkányfürdőHarkány
Sá-Ra TermálfürdőHegykő

Hévízi Tófürdő

Hévíz

Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső SportuszodaHódmezővásárhely

Igali Gyógyfürdő

Igal

Jászárokszállási fürdőJászárokszállás
Jászberényi Strand És TermálfürdőJászberény
Jászszentandrás Termálfürdő Jászszentandrás
Kabai GyógyfürdőKaba
Csajda FürdőKalocsa

Kaposvári Virágfürdő

Kaposvár

Akácliget fürdőKarcag
Kecskeméti FürdőKecskemét

Kehida Termál

Kehidakustány

Kiskőrösi FürdőKiskőrös
Félegyházi Termál ParkfürdőKiskunfélegyháza
HalasthermálKiskunhalas
Jonathermál fürdőKiskunmajsa
Kisteleki TermálfürdőKistelek
Brigetio GyógyfürdőKomárom
WF Szabadidőpark StrandfürdőjeKomárom
Gabriella Gyógy- és Strandfürdő Lakitelek
Gyarmati Dezső TanuszodaLakitelek
Leányfalui TermálfürdőLeányfalu
Lenti termálfürdőLenti
Hertelendi TermálfürdőMagyarhertelend
Makói HagymatikumMakó
Marcali Fürdő Marcali
Martfű Thermal SpaMartfű
Mátészalka Városi UszodaMátészalka

Mesteri Fürdő

Mesteri

Zsóry FürdőMezőkövesd
Mezőtúri UszodaMezőtúr
Selyemréti Strand (csak 2 medence)Miskolc
Miskolctapolcai StrandMiskolctapolca

Mórahalmi Fürdő

Mórahalom

Flexum Thermal

Mosonmagyaróvár

Nagyatádi Gyógyfürdő

Nagyatád

Nagyatádi StrandfürdőNagyatád
Nagybánhegyesi Termálfürdő Nagybánhegyes
Kanizsa UszodaNagykanizsa
Nagykátai Gyógyfürdő (Strand nyitása: 2021. május 28.)Nagykáta
Fürdőház-FürdőNyíregyháza-Sóstó
Júlia FürdőNyíregyháza
ParkfürdőNyíregyháza-Sóstó
Aquarius ÉlményfürdőNyíregyháza-Sóstó
Sárkány WellnessNyírbátor
GyopárosfürdőOrosháza-Gyopárosfürdő
Várkertfürdő egyelőre csak az uszoda
(termál nyitása 2021. május 22.)
Pápa
Hullámfürdő, PécsPécs

Aqua Barbara Termálstrand

Pusztaszentlászló

Sárrét Kincse GyógyfürdőPüspökladány

Aqualand Ráckeve

Ráckeve

Végardó FürdőSárospatak
Sárvári fürdőSárvár
Siklósi termálfürdőSiklós
Lővér Fürdő - Csik Ferenc UszodaSopron
Szarvasi GyógyfürdőSzarvas
Százhalombattai strandSzázhalombatta
Anna fürdőSzeged
Napfényfürdő AquapolisSzeged
Szegedi PartfürdőSzeged
Árpád FürdőSzékesfehérvár
Csitáry G. Emil Uszoda és StrandSzékesfehérvár
Szekszárdi fürdőSzekszárd
Vizes Nyolcas UszodaSzentendre

Szentesi Üdülőközpont

Szentes

Szentgotthárdi fürdőSzentgotthárd
Szerencsi FürdőSzerencs
Oázis Wellness ParkSzigetszentmiklós
Szigetvári GyógyfürdőSzigetvár
Szombathelyi Fedett UszodaSzombathely
Thermal Spa TamásiTamási
Tatabányai Gyémánt FürdőTatabánya
Tiszacsegei TermálstrandTiszacsege

Barack Thermal Resort

Tiszakécske

Kerekdombi Termálfürdő

Tiszakécske

Tiszaörsi FürdőTiszaörs
Tiszaújvárosi Gyógyfürdő (Strand nyitása: 2021. június 26.) Tiszaújváros
Tiszavasvári StrandfürdőTiszavasvári
Rózsa fürdőTótkomlós
Törökszentmiklósi StrandTörökszentmiklós

Túrkeve Termál

Túrkeve

Szilva fürdő

Vásárosnamény

Velence Resort & SpaVelence
Veresegyházi TermálfürdőVeresegyház
Lepence SpaVisegrád
Zalaegerszegi TermálfürdőZalaegerszeg
Zalaegerszegi Uszoda (ideiglenesen kialakított uszoda)Zalaegerszeg
Zalakarosi FürdőZalakaros
Szent Gróth TermálfürdőZalaszentgót
 
 

Térképen is mutatjuk a nyitva tartó fürdőket

 

Mikor nyit a többi fürdő?


A pillanatnyi állás szerint az alábbi fürdőkről áll rendelkezésre információ. A listát naponta frissítjük.

Már minden fürdőt több alkalommal felhívtunk, akik nem vették fel, azoknak e-mailt írtunk.

Így nagy biztonsággal mondható, hogy arról a kb. 25 fürdőről, amelyek sem a fenti sem az alábbi listában nem szerepelnek, egyelőre nem lehet tudni, mikor nyitnak ki.

A fürdők neveire kattintva több információt tudhat meg. Pl. azt is fentüntettük, ha a fürdő egyes részlegeit különböző időpontokban bocsátják a vendégek rendelkezésére.

 

FürdőNyitás várható időpontja
Bonyhádi Termálfürdő2021. május vége
Dandár Fürdő, Budapest2021. június 1.
Dr Bugyi István Gyógyfürdő, Szentes2021. június 1.
Ózd Városi Strand2021. június 1.
Tatai Fényes Fürdő2021. június 1.
Körmendi MJUS Thermal Park2021. június 4.
Tősfürdő - Lakiteleki Termálfürdő2021. június 4.
Csornai Termálfürdő2021. június 5.
Váci Strandfürdő2021. június 5.
Pásztó Városi Strandfürdő 2021. június 7.
Lipóti Termálfürdő2021. június 11.
Dévaványai Strandfürdő2021. június 12.
Pünkösdfürdői Strand, Budapest2021. június 12.
Római Strand, Budapest2021. június 12.
Bázakerettyei Termálfürdő2021. június eleje
Csepeli Strandfürdő2021. június eleje
Nap Strand, Nagykálló2021. június eleje
Pollack Strand, Pécs2021. június eleje
Kemence Nagyvölgy Strand2021. június második hete
Borostyán Strandfürdő, Mezőkovácsháza2021. június 
Annagora Aquapark, Balatonfüred2021. június 12.
AquaCity Zalaegerszeg2021. június 12.
Dávodi Strandfürdő2021. június 12.
Tófürdő Szombathely2021. június 12.
Hatvani Termálvizes Strandfürdő2021. június 14.
Aquacinema Kisvárda2021. június 15.
Jászboldogházi Strandfürdő2021. június 19.
Battonyai Termál Strandfürdő2021. június közepe
Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark2021. június közepe
Kumánia, Kisújszállás2021. június közepe
Tölgyesi fürdő2021. június közepe
Barlangfürdő, Miskolctapolca2021. június második fele

 

forrás: termalfurdo.hu

Megjegyzés küldése

 
Top