0

Május eleje óta újra lehet utazni kisvonattal, azonban változott a menetrend és a díjszabás. A kirándulók 10-20 százalékos áremelkedésre számíthatnak. Megnyitottak az erdei létesítmények, szálláshelyek is, amelyek jelenleg csak védettségi igazolvánnyal látogathatók.

Egymás után szállnak fel a szerelvényre, május első hétvégéjétől már ismét utazhattak kisvonattal Mátrafüredre vagy a Szalajka-házhoz a kirándulók. Sokan kihasználták az akkori jó időt, és a nyitott kocsiba foglaltak helyet. Az Egererdő Zrt. kommunikációs és közjóléti vezetője azt mondja, védettségi igazolvány nélkül is lehet utazni a kisvasutakon, de a pandémiás szabályokat be kell tartani.

A maszkviselés az kötelező. 2021-ben megújult a kisvasutak menetrendje és díjszabása is. Körülbelül 10-20 %-os áremelkedésre lehet számítani, melyről az Egererdő Zrt. honlapján pontos információkat találhatnak a kedves vendégek. – mondta Vígh Ilona, az Egererdő Zrt. kommunikációs és közjóléti vezetője.


Mátrafüred irányába minden nap, míg a Szalajka-házhoz szombat, vasárnap és ünnepnap közlekednek a szerelvények. Vígh Ilona kiemelte: megnyitottak az erdei létesítményeik, kilátó- és szálláshelyeik, erdészeti- és erdei iskoláik is a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára.

A szálláshelyeken pedig csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a velük együtt érkező kiskorúak tartózkodhatnak és foglalhatnak szállást. – tájékoztatott Vígh Ilona.

További információt a képernyőn látható elérhetőségeken kérhetnek az érdeklődők.

Címlapfotó, Mátravasút facebook

forrás: gyongyostv.hu

Megjegyzés küldése

 
Top