0

A 2021-ben megálmodott Szilvásvárad Masters versenysorozat három lovassport szakágat fog össze, a fogathajtás és a díjugratás mellett nagy hangsúlyt fektetve a díjlovaglásra is. 

A sorozat célja, hogy Szilvásváradot ismét bekapcsolja a világ lovassport vérkeringésébe a Közép-európai lovassport zászlóvivőjeként, különösen e bizonytalanságokkal teli időszakban, ezzel is elősegítve a lovaságazat stabilitását.

2021. május 21 - 23. Lipicai Lovasközpont, Szilvásvárad 3348

Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad a világ második legnagyobb ménese, mely a lipicai fajta tenyésztéséért felelős. A fajta számtalan világhírű egyedét tenyésztette ki a gazdaság 1952-es megalapítása óta. A tenyésztés mellett számos nemzetközi lovassport versenyt rendezett a múltban, melyet világszinten is nyomon követtek, köztük az 1984-es négyesfogathajtó világbajnokságot is. Története azonban sokkal korábbra nyúlik vissza, ugyanis a régészek a lovaspálya helyén 3000 esztendős bronzkori lovas szobrokat találtak.

A Szilvásváradi Lipicai Lovasközpont 2016-ban átadott fedeles lovardája ad otthont a Szilvásvárad Masters névre keresztelt nemzetközi versenysorozat díjlovagló megmérettetésének. A lovasközpont a világ azon kevés versenypályájának egyike, mely minden lovassport szakágat egy helyen tud kiszolgálni.

A világszínvonalú fedeles lovarda versenypályája 70x 30 m méretű, a lelátó közel ezer férőhelyes. A geotextillel kevert rugalmas talajú versenypályát fedett folyosó köti össze a melegítőpályával, amely a versenypályával megegyező talajú.

Az induló díjlovasok teljesítményét olimpiai és nemzetközi szintű 4* és 5* versenybírók értékelik

Célunk, hogy a Szilvásvárad Masters felkerüljön a nemzetközi díjlovas élvonal színpadára. A lipicai lovasközpont készen áll, hogy pályáján a díjlovasok között is legendák szülessenek.

Megjegyzés küldése

 
Top