0

Mit lehet csinálni Egerben gyerekekkel? Ez a kérdés talán nem is kérdés, hiszen kapásból mindenki rávágja: Irány a vár!!! De bármennyire is szeretjük, a vár a gyerekeknek egy idő után unalmas lehet, hiszen meglátogatják az osztálykirándulások alkalmával, lehet, hogy nem is egyszer, és ha a közelben kirándul a család, akkor is biztosan szerepel a programok között. Eger viszont sokkal több, mint a híres vára, a gyerekkel utazó családoknak igazi kánaán programok terén.

Már mutatjuk is azt a 9 helyet és programot, amit semmiképpen nem érdemes kihagyni gyerekkel.

Programok Egerben, ha gyerekekkel érkeztek

Dobó István Vármúzeum

Bár mindenki ismeri, mégis első helyen kell megemlíteni a vár látogatását, hiszen kicsiknek és nagyoknak is élmény lehet még a sokadik látogatásra is. 


Hogyan lehetséges ez? Ha már kívülről ismeri a család a Panoptikumot és az egyébként élménydús tárlatvezetések sem tudnak újat mondani, akkor olyan időpontra tegyük egri látogatásunkat, mikor valamilyen extra programmal is kedveskednek a látogatóknak.

Kopcsik Marcipánia és Harangöntő Ház

Kopcsik Lajos Guinnes-rekorder egri mestercukrász remekművei egy igazi mesevilágba repítenek, ahol minden cukorból készült. Persze a gyerekek biztos nem csak nézelődni szeretnének, hanem kóstolni is, de a kis ajándékboltban arra is van lehetőség, hogy vásároljunk egy kis csemegét.

Tűzoltó Múzeum 

Az országos szinten egyedülálló múzeum az egész család számára élmény. A kicsiknek külön programokkal is készülnek a Tűztorony játszóházban, valamint játszótér is várja a gyerekeket. Remek program Egerben, ha gyerekekkel érkeztek!

A Város a Város Alatt attrakciói 

Eger alatt hatalmas pincerendszer húzódik, amit egyedülálló módon használtak ki, és olyan termeket alakítottak ki, amik nagyon klassz programokkal várják a látogatókat.
  1. Város a Város Alatt pincelátogatás: a nagyobb gyerekek kifejezetten élvezni fogják a pincében való bolyongást és az érdekes történeteket.
  2. Időalagút: egy időgép segítségével visszarepülünk a múltba, ahol egy időutazó fog minket kalauzolni a különböző történelmi események között.
  3. Kalandpince: itt lézercsata várja az érdeklődőket.
Szemfényvesztés kiállítás 

Még mindig a pincerendszernél maradva, az egyik részében a vakok világával ismerkedhetnek meg a kicsik és nagyok. Itt megtapasztalható, milyen sötétségben élni, és így boldogulni a hétköznapokban. A szórakozás mellett a gyerekek itt toleranciát tanulhatnak, és talán kicsit közelebb hozza őket a program nem látó társaikhoz.

Varázstorony

Az Egri Líceum barokk épületének emeltén található ez a különleges hely, ahol otthont kapott egy csillagvizsgáló a camera obscurával (ez egy óriási fényképezőgéphez hasonlítható eszköz, amivel megnézhetjük a várost), a Varázsteremben pedig kedvünkre kísérletezhetünk. 


Hogy a torony a gyerekeket vagy a szüleiket fogja jobban elvarázsolni, azt mindenki döntse el a helyszínen.

Egri Termál- és Strandfürdő

A gyógyvíz mellett érdemes kipróbálni a 27 élményelemmel tarkított medencéjét, ami a gyerekek egyik kedvence lesz. Külön van babamedencéjük, a kisebbeknek pedig gyermek élménymedence. A bátrabbak kipróbálhatják a csúszdákat is, az élmény garantált!

Kisvonatozás a városban

Ha már eleget gyalogoltunk, szálljunk fel a kisvonatra, és fedezzük fel így a várost. Ez a gyerekek egyik kedvence.


Palacsintavár

A sok program mellett enni is kell, a kérdés csak az, hogy hol. A gyerekek szinte biztos, hogy a palacsinta mellett teszik majd le a voksukat, úgyhogy irány a Palacsintavár, ami a Dobó utca 9. alatt található.

fotók, dreamstime.com

az összeállítás eredeti helye, forrása:

Megjegyzés küldése

 
Top