0

Hangulatos kávézók, finom borok, idilli nyugalom és pihentető wellness. Rengeteg izgalmas programot ígér egy többnapos kikapcsolódás Egerben, a borok és a romantika városában.

Tálcán hozok egy csokornyi helyet, amit mindenképpen meg kell ismerni egy egri kirándulás alkalmával.

Történelmi séta Egerben

Aki Eger városát választja úti céljául, az kétségkívül nem csak pihenésre, de egy kis városnézésre is vágyik. Egy ilyen történelmi jelentőségű város esetében pedig sok-sok izgalmas látnivalóval találkozik az ember. Többségüket minden kirándulás alkalmával újra és újra meg akarja majd látogatni. Mi legalábbis így vagyunk vele minden névben.


Eger belvárosában azt szeretem a legjobban, hogy a Bazilikától a Dobó István téren át az Érsekkertig elképesztően kényelmes sétát lehet tenni gyalogosan. Eközben találkozunk a várral, az Eger-patakkal, a Dobó István szoborcsoporttal, na és persze számos étteremmel, borozóval, és keskeny kis utcával.

Romantikus sétákhoz ideális úti cél az Érsekkert, amire első látogatásunk alkalmával teljesen véletlenül találtunk rá, az Eger-patakot követve. A 12 hektáros terület középpontjában álló szökőkutat körülbelül ezerszer jártuk körbe, ahogyan a csodaszép kovácsoltvas kapukat is legalább tízszer többször fényképeztük le, mint azt kellett volna.

Az egri vár legizgalmasabb része

Az egri vár minden látogatásunk során lenyűgöz, egyszerűen imádom a várból látható páratlan panorámát. Mivel a vár a belvárosban van, ezért naponta van, hogy többször is elsétálunk ide egy többnapos kikapcsolódás alkalmával. A passzív pihenés mellett ugyanis szükségünk van mindig aktív pihenésre is, még akkor is, ha ez csak egy könnyed séta formájában valósul meg.


A várban semmiképpen nem szabad kihagyni az Egri Csillagok Panoptikumot. Nagyon emlékezetes kiállítás, de azok számára egyáltalán nem ajánlom, akik kellemetlenül érzik magukat a szűk, zárt terekben.

A Panoptikum ugyanis a Föld-bástya alsó részében található, és külön belépőjeggyel lehet megtekinteni. Megelevenednek az Egri csillagok című regény szereplői, akiket élethű nagyságban állítottak ki a vár mélyén. A legnagyobb élmény mégis a titkos alagút, ami a vár legrégebbi korszakából maradt hátra. Nem tudtam nem elképzelni, milyen lehetett itt az 1500-as években közlekedni.

bővebben a forrás eredeti helyén olvashatsz: https://blog.szallas.hu/eger_a_bor_es_romantika_randevuja/

Megjegyzés küldése

 
Top