0
Új információs hírportált indított a Magyar Turisztikai Ügynökség, az igyutazunk.hu oldalon folyamatosan frissülő cikkek, elemzések jelennek meg a belföldi turizmusról .

A portál fő adatbázisa a 2019-ben bevezetett Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ, amely 45 ezer magyarországi szálláshely naponta beérkező átfogó, aggregált információit, a vendégérkezések adatait tartalmazza.

Emellett felhasználják a mobilcellák információit, a bankkártyák adatait és a közösségimédia-aktivitásokat – közölte, hozzátéve: ez lehetővé teszi az adatvezérelt döntéshozatalt, segítséget nyújt a turisztikai szakembereknek és az ügynökség marketingjéhez. Az adatokból prognózist is készítenek.

Az elmúlt két év számos nehézséget okozott a turizmusnak, de a júniusi vendégéjszakák száma (4 millió) már 50 százalékkal túlszárnyalta az egy évvel korábbit, az adatok alapján az ágazat „fokozatosan elindult felfelé” – mondta Jakab Zsófia.

Közölte: közel 39 millió vendégéjszakát várnak idén a 2019-es 42 millió után.

2022. júniusban 121 ezer vendég érkezett a Mátra‒Bükk turisztikai térségbe, akik 271 ezer vendégéjszakát töltöttek el itt. A térségben idén is a belföldi forgalom volt a meghatározó, a vendégéjszakák 84%-át hazai vendégek adták. A szálláshelyi forgalom szempontjából Eger, Miskolc, Bogács, Egerszalók és Gyöngyös bír a legnagyobb jelentőséggel, a térség teljes forgalmának közel 70%-át mérték ezeken a településeken.

https://igyutazunk.hu/cikkek/mtu-turisztika-trendriport-matrabukk-terseg-2022-junius


Forrás: MTI

Megjegyzés küldése

 
Top