0

A Kürtős Legenda Egerben 8 éve van jelen. Valószínűleg nálunk találhatók meg az országban a legszélesebb fajtában a kürtőskalácsok.

 A kínálatunkban többek között vannak klasszikusok: vaníliás, fahéjas, és kakaós ízesítésűek. De a vendégek leginkább a színes kürtőskalácsunkról, az unikornisról, illetve a zserbósról ismerhetnek minket. A különböző évszakokhoz kapcsolódóan évente készítünk újabb kalácsokat. 

Télen például az almás fahéjas és a narancsos fahéjas van a kínálatban. A legnépszerűbbek a vendégek körében a zserbós, és a klasszikusabb, hagyományos ízesítésűek – ismertette portálunkkal Korolovszki Norbert, a Kürtős Legenda alapítója, tulajdonosa.


A szombati Dobó téri eseményen a tulajdonos kifejtette, hogy tíz évvel ezelőtt kezdtek bele a kürtőskalács készítésébe, és ez a mai napig nagy élményt ad nekik. A szívüket, lelküket, fizikai erőjüket és tudásukat minden alkalommal beleteszik. A kalácsok elkészítése neki és a kollégáinak is akkora örömet ad, hogy mindig tudnak valami újat mutatni. Elmondta, hogy a kürtőskalács alapja egy jó kelttészta, amit megdagasztanak, majd forró parázson megsütnek. 

Az idei adventre az eddigieknél különlegesebb kalácsokkal rukkoltak elő. Kifejtette, a vásárlóik nagyrésze nő, ezért először csak számukra készült kalácsban gondolkoztak. De nem hagyhatták ki a gyerekeket sem, s ekkor eldöntötték, hogy a férfiak számára is készítenek. Így három adventi kalács készült el.


A gyerekeknek szánt kalács tésztája zöld színű, a külsejére hópehely alakú dekorációt tettek. Benne kakaópor és reszelt étcsokoládé, valamint banán található. A hölgyeké rózsaszín, a külsején pirított mandulával, az ízesítése forralt boros és sült gesztenyés. A férfiak számára fekete tészta készült, külsején pirított dió, a tésztájában pedig rum, valamint csokoládé petty és sült bacon. Meglepő lehet ez a kombináció, de a csokoládé és a bacon íze együtt eszméletlen – mutatta be az adventi kürtőskalácsokat Korolovszki Norbert.

bővebben a forrás eredeti helyén olvashatsz: https://www.heol.hu/

Megjegyzés küldése

 
Top