0
A lecsó igazi magyar klasszikus: egyszerű, mégis annyira finom, hogy mindig visszahozza a nyár ízeit. Nincs is jobb, mint amikor a paradicsom és a paprika illata belengi a konyhát – és mindenki egy kis friss kenyérrel áll sorban az asztalnál.

(Fotó: Pexels)

Megéheztél? Akkor irány a kert vagy a piac, de egy közeli zöldséges is megteszi. Még mindig kapható a hazai, beérett, finom, lédús piros paradicsom és paprika többfajta változatban. Érdemes tesztelgetni, kombinálni, mert a lecsó az, amire képtelenség ráunni, hiszen sokféleképpen fel lehet dobni. De most jöjjön az alaprecept!

A tökéletes lecsó receptje – ahogy szeretjük:

Hozzávalók (4 főre):
  • 1 kg paprika (lehetőleg többféle színben)
  • 0,5 kg érett paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj vagy zsír
  • só, bors ízlés szerint
  • opcionálisan: kolbász, tojás vagy rizs
(Fotó: Pexels)

Elkészítés:
  1. A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk.
  2. Rádobjuk a felkarikázott paprikát, és pár percig pirítjuk, amíg kissé megpuhul.
  3. Hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majd alacsony lángon főzzük, amíg az ízek szépen összeérnek.
  4. Ízlés szerint feldobhatjuk füstölt kolbásszal, felütött tojással vagy egy kis rizzsel – így mindig más és más változatban kerülhet az asztalra.
👉 Tipp: friss fehér kenyérrel az igazi, de akár bulgurral vagy kuszkusszal is próbáld ki, ha könnyedebb verzióra vágysz!

Jó étvágyat!

forrás:   | Ridikül

Megjegyzés küldése

 
Top