A lecsó igazi magyar klasszikus: egyszerű, mégis annyira finom, hogy mindig visszahozza a nyár ízeit. Nincs is jobb, mint amikor a paradicsom és a paprika illata belengi a konyhát – és mindenki egy kis friss kenyérrel áll sorban az asztalnál.
(Fotó: Pexels)
Megéheztél? Akkor irány a kert vagy a piac, de egy közeli zöldséges is megteszi. Még mindig kapható a hazai, beérett, finom, lédús piros paradicsom és paprika többfajta változatban. Érdemes tesztelgetni, kombinálni, mert a lecsó az, amire képtelenség ráunni, hiszen sokféleképpen fel lehet dobni. De most jöjjön az alaprecept!
A tökéletes lecsó receptje – ahogy szeretjük:
Hozzávalók (4 főre):
- 1 kg paprika (lehetőleg többféle színben)
- 0,5 kg érett paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek olaj vagy zsír
- só, bors ízlés szerint
- opcionálisan: kolbász, tojás vagy rizs
(Fotó: Pexels)
Elkészítés:
- A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk.
- Rádobjuk a felkarikázott paprikát, és pár percig pirítjuk, amíg kissé megpuhul.
- Hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majd alacsony lángon főzzük, amíg az ízek szépen összeérnek.
- Ízlés szerint feldobhatjuk füstölt kolbásszal, felütött tojással vagy egy kis rizzsel – így mindig más és más változatban kerülhet az asztalra.
👉 Tipp: friss fehér kenyérrel az igazi, de akár bulgurral vagy kuszkusszal is próbáld ki, ha könnyedebb verzióra vágysz!
Jó étvágyat!
forrás: | Ridikül
Megjegyzés küldése