0
Tombol az őszi gombaszezon, és most vasárnap akár egy profi fotóművészhez is csatlakozhatsz, ha érdekel, miként érdemes lencsevégre kapni a gombákat. A kisvasútrajongók is örülhetnek: indul a mahócai különvonat, a zakatolást pedig vezetett túrával lehet kiegészíteni. Ha a színpompás erdőben kirándulnál vagy geológiai érdekességekkel ismerkednél meg, ezen a hétvégén arra is lesz lehetőséged.

1. Gombafotós túra az őszi ősbükkösben


Az ősz lenyűgözően formagazdag gombavilágának felfedezésére, fotózására egy profi fotóművésszel, Pinczehelyi Józseffel indulhatunk most útnak. A túra időtartama utazással együtt 6 óra (10.00-kor indulás kisvasúttal Almamellékről Sasrétpusztára, 16.00-kor visszautazás Almamellékre).
Mikor?
2016. október 23.
Hol?
Sasrétpuszta (Almamellék)
Még több infó a túráról itt.

2. Lombhullató vonatozás Mahócára


Az ÉSZAKERDŐ Zrt. szombaton idén is elindítja hagyományos őszi mahócai különvonatait, melyek a két végállomásról 9.30 és 16.45 között indulnak. A kirándulni szerető utasok részt vehetnek egy Mahócáról induló, vezetett erdei túrán is, vagy piknikezhetnek és elsétálhatnak a Varbói-tóhoz.
Mikor?
2016. október 22.
Hol?
Miskolc, Mahóca
Még több infó a programról itt.
 
3. „Duplavulkános” bazalttúra éjszakai borúttal


A geotúrán élvezetes formában fedezheted fel a hajdan tüzes lávát ontó, mára tüzes borokat termő szőlőhegyekké szelídült vulkánokat. Útközben változatos vulkáni formákkal, és a szőlőhegyek kulturális örökségével ismerkedsz meg, és akár egy éjszakai borútba is bekapcsolódhatsz.
Mikor?
2016. október 22. 11.30.
Hol?
Szent György-hegy, Haláp
Még több infó az eseményről itt.

4. Földünkért Világnapi túra


A vezetett túra a Szépkilátótól indul, és a Bélap-völgyön keresztül, az Apró-hegyeket és a Bise-kő ormát érintve halad színes, cserszömörcés karsztbokorerdők között a Bél Mátyás-kilátóhoz. A túra hossza 8 km, szintje 260 m, időtartama 4-5 óra.
Mikor?
2016. október 22. 10.00
Hol?
Balatongyörök, Szépkilátó
További infók a programról itt.

5. Land art, avagy az őszi erdő palettája


Mi is az a land art? Most szombaton kipróbálhatod! A Sisakvirág tanösvény útvonalán haladó túra gyertyános-tölgyeseket, bükkösöket, molyhos-tölgyeseket, valamint dolomit-sziklagyepeket érint, majd felmegy a Nagy-Kopaszon álló Csergezán Pál-kilátóba is. A túra hossza 9,5 km, időtartama: 5 óra.
Mikor?
2016. október 22. 10.00
Hol?
Nagykovácsi
További infók a programról itt.
 
6. Szent Dömötör-napi Behajtási Ünnep


E napon a behajtás népszokása elevenedik meg Hortobágyon, a Kilenclyukú híd lábánál, amikor a pásztorok állataik – rackajuhok, szürke marhák, nóniusz lovak, bivalyok – társaságában átvonulnak a hídon. A látványos felvonulás után lesz csikós bemutató is.
Mikor?
2016. október 22.
Hol?
Hortobágy
További infók a programról itt.

+1 NPV (Nemzeti Park Túrák) 7. túrája - Már most regisztrálj!


Egy teljes évet átölelő bélyegzőgyűjtős túrasorozat: az Equinox Trekking Club minden hónapban szervez egy kétnapos túrát, így – a vándortúrás hagyományokat folytatva – sorra kerül az összes nemzeti park. A következő hétvégén az Kiskunsági Nemzeti Parkba lehet ellátogatni. Rajt: november 12. szombat 9.00 és 12.00 között Kunbaracson.
Még több infó az NPV túráról itt.TURISTA MAGAZIN,   FOTÓ: 123RF.HU, GULYÁS ATTILA / TM, BFNPI, DNPI, KNPI

Megjegyzés küldése

 
Top