0

Ha nyár, akkor görögdinnye, de valószínűleg mindnyájan ismerjük az érzést, amikor az első ízetlen falat még az élettől is elveszi a kedvünket. A gyümölcs jókora hátulütője, hogy nehéz megállapítani, a polcokon melyik az igazán érett darab és melyiket érdemes megvásárolni.

A görögdinnye azon kevés gyümölcsök közé tartozik, amely a száráról való leszedése után már nem érik tovább, tehát nem érdemes azzal próbálkozni, hogy hazavisszük a boltból és tovább érleljük a napon. A sárgadinnye és más dinnyefajták szobahőmérsékleten lágyabbá válnak, de azok ízét is a szedés pillanata határozza meg egyszer és mindenkorra.

A nyugodalmas dinnyefogyasztás érdekében a Sokszínű Vidék megpróbálta összeszedni, hogy mire érdemes nagyon odafigyelni a görögdinnye megvásárlásakor, illetve ha kertben, termőföldön termesztettük, a szedésekor.

Hogyan válasszuk ki az üzletben?

bővebben a cikk eredeti helyén olvashatsz: Sokszínű Vidék

Megjegyzés küldése

 
Top