0

Tizedik alkalommal gyűltek össze az Egri Orosz Nyelvi Klub tagjai és más érdeklődők a Forrás Gyermek- és Ifjúsági Házban, hogy megünnepelhessék az ortodox karácsonyt, amelyet január elején tartanak.

A Forrás Gyermek- és Ifjúsági Ház rendezvénytermébe lépve az a benyomásom, hogy egy nagyon közkedvelt, szeretettel teli ünnepre érkezem.

Egyrészt telt ház van, mindenki kedves és mosolyog, másrészt hátul egy óriási asztal van tele mindenféle finomsággal, ami csak szem-szájnak ingere. Ám ennek ellenére még mindenki fegyelmezetten ül a székeken, hiszen várják, hogy elkezdődjön az Egri Orosz Nyelvi Klub ortodox karácsonyi műsora, ma van épp az oroszok szentestéje.

Ezeken az összejöveteleken az orosz és a pravoszláv kultúrát ismertetjük meg a vendégekkel, minden eseményen más-más elemét mutatjuk meg a kultúránknak, hagyományainknak – mondja köszöntőjében orosz nyelven a megjelenteknek Natasa Afanaszjeva (Fekete Lászlóné), a klub vezetője, főszervező, szavait pedig minden alkalommal magyarra fordítja Rubóczky Éva.

Korábban egyebek között megismerhették az ikonokat, az egyházi énekeket, az orosz és pravoszláv ételeket, most pedig a Bajkál-tavat járjuk körbe – teszi hozzá.

Fotó: Márkus Attila

bővebben a cikk eredeti helyén olvashatsz: heol.hu

Megjegyzés küldése

 
Top