0

A Heves Megyei Tűzoltó Szövetség már évtizedek óta rendez tűzoltó versenyt a megye önkéntes tűzoltói részére, melyet a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is támogat. Idén május huszonhatodikán, Abasáron 20 lelkes önkéntes raj versengett a pályán.

A megyei szövetség a versenyt eredetileg Markazon tervezte megtartani, de az előző napi heves zápor után a pálya annyira elázott, hogy a versenynek új helyszínt kellett kijelölni. A választás a tavalyi helyszínre, a közeli Abasár sportpályájára esett.


Szerencsére az időjárás kedvezőre fordult, és a napsütéses reggelen az új helyszínre megérkezett mind a húsz csapat, arról a kilenc településéről, ahol az önkéntes tűzoltó mozgalom még aktívan működik. Csapatok jöttek Abasárról, Bélapátfalváról, Bükkszékről, Füzesabonyból, Gyöngyöshalászról, Parádról, Szilvásváradról, Terpesről és Vámosgyörkről.

A Heves Megyei Tűzoltó Szövetség fennállása óta minden évben megrendezi a megyei tűzoltó versenyt hagyományőrző vizes és CTIF versenyszámokkal is. Mindkét versenyen férfi, női, fiú és leány kategóriában indultak csapatok.

Fotó: Czímer Tamás

bővebben a cikk eredeti helyén olvashatsz: Kékes Online

Megjegyzés küldése

 
Top