0

A város még ma is a törökök feletti diadal jelképe, a győzelememlékét őrzi a vár, a törökfürdő, a minaret.

Ám ezeken kívül is találunk érdekes helyeket: az egri Bazilika Magyarország második legnagyobb temploma, a Líceum tornyában Csillagászati Múzeum és Specula periszkóp mutatja az ég titkait,az Érsekkert andalgós sétákra csábít, a Sportmúzeumban megye vívó-, úszó- és vízilabda-nagyjainak relikviáit nézhetjük meg.

A történelmi helyszínek felkeresésén túl a város és környéke bőven nyújt felfedezni valót. A Strand- és élményfürdő termál medencéiben télen-nyáron jólesik a lubickolás.

A múzeumokon és galériákon kívül a legjobb helyi éttermek isvárják a látogatókat, messze földön híres ínycsiklandó ételeikkel,a Szépasszonyvölgy pincéiben pedig mindenkinek megkell kóstolnia a zamatos bikavért.

A közeli Egerszalók világhírűgyógyvize megpihenteti az ellazulni vágyókat és lenyűgöziőket az Európában egyedülálló, a víz munkájától folyamatosanépülő, csipkézett, fehér mészkődombjával – impozáns látvány,fantasztikus fotótéma!

Kinek? Párok, nagyobb társaságok, több generációval felkerekedők,barátnővel, autó nélkül utazók.

Mikor? Egész évben. Októberben EgriVár Napja, júniusban Kaláka Fesztivál, augusztusban Végvári Vigasságok.

Hol aludjunk? Hotel Eger Park (hotelegerpark.hu), Offi Ház Hotel(offihaz.hu), Kulacs csárda panzió (kulacscsarda.hu)

Hol együnk?Excalibur étterem (excaliburetterem.hu), Fehér Szarvas étterem(feherszarvasetterem.hu) Fekete Ló fogadó (feketelofogado.hu)

Bővebb információ: eger.hueger.varosom.huegrivar,huvisiteger.com

Megjegyzés küldése

 
Top