0

A várost felfedezhetjük kerékpárral is, akár gyermekekkel is, vidáman és biztonságosan.

Kezdjük utunkat a Tűzoltó Múzeumnál, majd a patakparton a kijelölt kerékpárútvonalon haladva megfigyelhetjük, hová szeretnénk később visszajönni. A Dobó teret elhagyva az Érsekkert irányába visz az út, ahol a Termálfürdő, teniszpályák, játszótér és vízililiomokkal tarkított tó fogad bennünket. Visszafelé az Érsekkert Stadion utcai kapuján induljunk a Színház irányába. Így lesz meg a teljes élménykör, a Széchenyi utca felé haladva megtekinthetjük a Bazilikát, a vele szemközti Líceum épületét, valamint az Érseki Palotát.

A fő út mellett kényelmesen lehet kerékpározni a vasútállomásig. Innen kétfelé válhat az utunk. Haladhatunk tovább észak felé, de lefordulhatunk a Szépasszony-völgy felé is.

A TV Eger stábja végigtekerte a kerékpárutat és lencsevégre kapta annak környezetét, minőségét, illetve az azon gurulókat. A TV Eger a gyors, biztonságos és környezetkímélő közlekedésre biztatja a város lakóit.
Ha az északnak tartó utat választjuk, az Érsekkertbe jutunk. Tekerjünk át a patak mellett vezető kerékpárúton és élvezzük a gesztenyefák árnyékát. Ha gyermekkel vagyunk, az Érsekkerti játszótér egy jó megálló lehet a számunkra.

A parkból kiérve a kerékpárúton tovább haladva eljutunk a belvárosig. Nézzünk körbe a város főterén, kellemes éttermek, kávézók és nyáron igazi mediterrán hangulat fogadja itt a látogatókat. Észak felé haladva patakparton visz tovább az utunk, majd gyönyörű virágos rétek mellett tekerhetünk az útbaigazító tábláig: az egyik Felnémet felé vezet, ahol egy kellemes környezetben található játszótérre jutunk, a másik Felsőtárkány irányába mutat. Ez utóbbi még további 10km tekerés, szintén az elkülönített kerékpárúton.

A címlapfotó illusztráció

forrás: Eger TV, visiteger.com

Megjegyzés küldése

 
Top