0

Az Érseki Palota a nyári nyitvatartási rend szerint keddtől vasárnapig 10 órától 18 óráig várja az érdeklődőket. 

A palota kiállításán megtekinthető Samassa József bíboros érsek miséző kelyhe, a hónap műtárgyát, mely egyedülálló ötvös művészeti alkotás Szent József ábrázolásában.

A gyönyörűen felújított Érseki palota Széchenyi utca felőli díszkertje mindenkit magával ragad. Sétálj egyet és töltődj fel a látvánnyal!

Az impozáns, barokk stílusban készült Egri Érseki Palota Kulturális, Turisztikai és Látogatóközpont 2016. februárjában nyitotta meg kapuit a kedves látogatók előtt, ahol különleges, egyházművészeti kiállítás látható. A kiállításon a püspökök, érsekek életének mindennapjaiba tekinthetünk bele. 

Az egyházszervezői tevékenységeken túl különböző építészeti megbízásokat adtak és a képzőművészeteket is támogatták az évszázadok során. Ezeknek tanújeleit fedezhetjük fel a tárlaton. 

A szentmiséhez vagy ünnepekhez kapcsolódó tárgyak szintén összetett vezetői szerepük egy másik oldalát mutatják be. Arra is különleges hangsúlyt fektettünk, hogy a magánélet és a magánáhítat, az imádság tereit is megmutassuk a látogatóknak – ezzel is közelebbivé hozva Krisztus követőinek életét, amivel reményeink szerint mindenkihez szólni tudunk, így hirdetve Isten országát.

Megjegyzés küldése

 
Top