0

A szabad tér végre ismét megnyílik a nagyközönség, a  hangversenyek és a fesztiválok előtt. 

Ebből az alkalomból az Egri Kamaraopera Fesztivál az Egri Szimfonikus Zenekarral közösen egy “Nyitány” koncerttel ajándékozza meg hallgatóságát, hogy az operairodalom legnépszerűbb nyitányainak társaságában tölthessen egy önfeledt órát 2020. június 6-án 16:00 órakor Egerben a Dobó téren.
Tizennégy helyszínen 14 koncert várja a közönséget június 4. és 6. között a Grand Opening - Összefogás elnevezésű programsorozatban országszerte.

Az előadóhelyek szimfonikus koncertekkel, kamarazenei művekkel és könnyedebb hangvételű programokkal is készülnek magyar zeneszerzők, magyar zenészek közreműködésével - közölte a szervező Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége pénteken az MTI-vel.     

A Debrecen, Vác, Pécs, Gödöllő, Gyula, Kecskemét, Kőszeg, Sopron, Szentendre, Nagykanizsa, Sárospatak, Eger és Budapest helyszínein megvalósuló ingyenes, ültetett koncertekre lehetőség van előzetesen helyet foglalni a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége (www.artfestivals.hu) és tagszervezetei honlapján, valamint a koncertek helyszínén.     

A jelenleg 14 helyszínre tervezett egy-egy órás klasszikus zenei koncertek szervezői törekedtek arra, hogy az ingyenesen látogatható hangversenyek az adott helyszín fesztiváljain közreműködő művészekkel valósuljanak meg, a főterekre vagy emblematikus helyszínekre megálmodott közös koncerten a szövetség minden tagszervezete részt vesz.     

A Grand Opening - Összefogás koncert az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kulturális Államtitkársága és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával valósul meg.

forrás: MTI

Megjegyzés küldése

 
Top