0

Ismét húzóágazat lehet a turizmus. 

Belföldön, vidéken az elmúlt két évben rekordot döntött a kereslet és Budapestre is visszatértek a vendégek. Márciusban több mint ötszörösére nőtt a vendégéjszakák száma az egy évvel korábbihoz képest, a szálláshelyek árbevétele pedig hat és félszeresével emelkedett. A KSH adatai szerint egyre több a belföldi és a külföldről érkező vendég is – hangzott el az M1-en.

Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró szerint, ha a legutolsó rekordévhez viszonyítunk, akkor is szép eredmények teljesít a belföldi turizmus.
„Úgy tűnik, hogy most már sikerül lassan kilábalni a válságból, sőt azt is látjuk, hogy értékelhető profitot tudnak termelni a hazai vendéglátóhelyek, a hazai szálláshelyek”
– fogalmazott a turisztikai szakújságíró. majd hozzátette: még van jó pár dolog, ami amellett szól, hogy még az elkövetkezendő időszakban is így lesz. Tehát a belföldi turizmus egy erős szegmense lesz a magyarországi iparok szolgáltatási dimenzióinak.

A turisztikai szakújságíró azt is elmondta, hogy e mögött pedig az áll, hogy Magyarország trendi lett, és hogy a SZÉP-kártya költekezések száma 80 milliárd forint felett volt az első három hónapban.

Csillagos ötös, Eger töretlen népszerűsége nem véletlen

A város a hagyományos programok és a már jól ismert nevezetességek mellett évről évre új látnivalókat, izgalmas, érdekes turisztikai attrakciókat kínál a látogatóknak.

A hevesi megyeszékhely ugyanúgy ideális célpontja a kikapcsolódásra, pihenésre, feltöltődésre váró egyéni utazóknak, pároknak és családoknak, mint az osztálykirándulásokon résztvevő diákoknak, csapatépítő tréningekre vagy éppen konferenciákra érkező vendégeknek.

A nagy kereslethez impozáns kínálat társul, szálláshelyek tekintetében az elegáns belvárosi boutique szállodáktól a kempingig terjed a kínálat. Igénytől függően barokk kastélyban és ultramodern épületben is megszállhatnak az idelátogatók. Ahhoz persze, hogy az Egerben töltött napok igazán feledhetetlenek legyenek, a kulináris élvezetek is hozzátartoznak, amelyekre a városban bőséggel van mód, ugyanis kiváló konyhával bíró, hangulatos éttermek egész sora várja a megéhezett, megszomjazott vendégeket.

Akik akár külön programként is megkóstolhatják a nevezetes egri borokat, köztük a város zászlós borát, az immár hungarikummá lett Bikavért, no meg annak fehér párját, az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Egri Csillagot.


Forrás: M1

Megjegyzés küldése

 
Top