0
A tiszadobi Andrássy-kastély, a füzérradványi Károlyi-kastély és a siroki barlangvár is benne van a top 5-ben a Forster központ fenntartásában álló műemléképületek között.

Fotó: Gulyás Attila - Az edelényi L'Huillier–Coburg-kastély

Több tartalmas programot szerveznek a helyszínekre, a Nemzeti Kastély- és Várprogramnak köszönhetően pedig egyre több épület újul meg. Az idei év első félévében a Forster központ fenntartásában álló, megújult műemléképületekre, kastélyokra, várakra, emlékhelyekre jóval többen voltak kíváncsiak, mint tavaly, népszerűségük közel 30%-kal nőtt.

Fotó: Gulyás Attila - A siroki barlangvár

A prímet a siroki barlangvár és népi lakóház, a majki kamalduli remeteség, a tiszadobi Andrássy-kastély, az edelényi L’Huillier–Coburg-kastély és a füzzérradványi Károlyi-kastély viszi, de egyre több a látogató a nádasdladányi Nádasdy-kastélyban, Ozorai Pipó várkastélyában és a dégi Festetics-kastélyban is. Ezeket esküvői helyszínként is mind szívesebben választják a párok.

Meg lehet vásárolni a központ kiadványát is, ami a kezelésében lévő épületeket mutatja be, fotókkal gazdagon illusztrálva.

Fotó: Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási KözpontAz edelényi L'Huillier–Coburg-kastély


Az edelényi L'Huillier–Coburg-kastély


A füzérradványi Károlyi-kastély


A füzérradványi Károlyi-kastély


A nádasdladányi Nádasdy-kastély


A nádasdladányi Nádasdy-kastély


A nádasdladányi Nádasdy-kastély


A siroki barlangvár


A siroki barlangvár


A majki kamalduli remeteség


A majki kamalduli remeteség


A majki kamalduli remeteség


SZÖVEG: FORSTER GYULA NEMZETI ÖRÖKSÉGVÉDELMI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT,   FOTÓ: GULYÁS ATTILA, FORSTER GYULA NEMZETI ÖRÖKSÉGVÉDELMI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT

TURIZMUSONLINE.HU ,,, 2016

Megjegyzés küldése

 
Top