0
1978. január 6-án hazatért a Szent Korona, a magyarság első számú ereklyéje az Egyesült Államokból – a közmédia csatornái ismeretterjesztő műsorokkal és dokumentumfilmekkel emlékeznek e jeles napra.

A közmédia január hatodikán délben az M5 csatornán bemutatja a Mindenki Akadémiája – Pállfy Géza: A Szent Korona című előadását. Pálffy Géza történész, a „Lendület” Szent Korona Kutatócsoport vezetője, a téma szaktekintélye közérthetően és élvezetesen stílusban enged betekintést a legendák és mítoszok övezte korona történetébe, körüljárva annak szimbolikáját és örökségét.

A Duna Televízió Hagyaték című műsorában 12.50-től az Égi korona földi őreit, a koronaőrség munkáját mutatja be, majd délután 17.00-tól a Magyar ereklyék, szent jelképek – A Szent Korona című műsort, illetve az azt követő A Szent Korona pokoljárása című dokumentumfilmet ajánljuk nézőink figyelmébe.

Díszszázad fogadta a koronázási ékszereket a Ferihegyi repülőtéren (MTI-fotó: Pap Jenő)

Szombat este 19.50-től a Duna World műsorán egy különleges tudományos-ismeretterjesztő filmet láthatnak nézőink. A Szent Korona és koronázási kincseink nyomában című alkotás a legfrissebb eredményekről, újdonságokról és kevésbé ismert részletekről ad számot, mindezt egy órába sűrítve.

Forrás: MTI

Megjegyzés küldése

 
Top