0

A legnagyobb veszélyforrást a kerti összejövetelek mellett a zöldhulladék égetése jelenti.

Gyöngyös történelme során többször megtapasztalta a tűz okozta borzalmakat. Ahhoz,hogy ez ne forduljon elő többször összefoglaljuk azokat a szabályokat, amelyeket be kell tartani a tűzesetek elkerülése érdekében – olvasható a gyongyos.hu-n.

Grillezés, kerti sütés-főzés

A legnagyobb veszélyforrást a szabadtéri tűzgyújtás, nyílttéri égetés jelenti. A jogszabályok nem tiltják a kerti grillezést, szabadtéri sütést, főzést. Ebben az esetben fontos azonban, hogy a tűz nem hagyható őrizetlenül, mindig lenni kell tűz oltására alkalmas anyagnak a tűzrakóhely közelében, és a tüzet el kell oltani, ha arra már nincs szükség.

Központilag elrendelt általános tűzgyújtási tilalom esetén a lakóingatlanon kívüli területen tilos az ilyen jellegű tevékenység. Az engedélyezett sütés-főzés, a megengedett helyen és időben végzett égetés során tilos háztartási, szelektív és veszélyes hulladékot elégetni.

A zöldhulladék égetése

A növényi hulladék estében lényeges, hogy a ház hol helyezkedik el. Ez alapján lehet eldönteni, hogy szabad, vagy nem szabad égetni, és ha igen, mikor. Külterületen az ingatlan tulajdonosa, használója a tűzvédelmi hatóság engedélyével legfeljebb tíz hektár egybefüggő területen irányított égetést végezhet.

A kérelemre és az engedélyezés feltételeire vonatkozó információval a Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség szolgál.

bővebben a cikk eredeti helyén olvashatsz: heol.hu

Megjegyzés küldése

 
Top