0

A kakasfesztiválnak mindig különleges hangulata, s tegyük hozzá – a délelőtti órákban különösen – illata is van. Szombaton ezúttal tizenkilenc sátorban készültek a finomabbnál finomabb ételek a vendégek nagy örömére.

Nem kell különösebb képesség annak megállapításához, hogy igen jól szervezett, és nagyszabású rendezvény lett a XIII. Nemzetközi Kakasfesztivál.

Az ebédidőhöz közeledve érkeztünk és már messziről hallottuk a színpadról, hogy valaki jódlizik. S, hogy ki lehetett ez a nagyszerű előadó? Nem más, mint a humorista Forgács Gábor, aki természetesen azért elsősorban humorban utazott. A program szerint őt Bunyós Pityu váltotta, hogy hangulatot teremtsen a kiváló étkekhez, amelyeket tizenkilenc versenyző csapat készített.

A kakasból készült jóféle étel elkészítése nagy figyelmet és odaadást igényel 

Hanuszik Csaba polgármester is aktív részese volt már a délelőtti eseményeknek is, hiszen jóféle borral kínálta a vendégeket két, a sajtónak adott interjú között. Azt mondta a Heol kérdésre, hogy nem, hogy nem nyomasztja a babona, de egyenesen szerencseszáma is a tizenhármas.

Az esetleges bajok ellen pedig úgy védekeznek, hogy meghívtak egy kovácsot, aki szerencsepatkókat készít a kakasfesztivál idején. A maklári faluvezető örült annak, hogy az időjárás is jól alakult, s ennek is köszönhetően a legkisebbektől a legnagyobbakig sok érdeklődő jött el a rendezvényre.

fotó: Berán Dániel

bővebben a cikk eredeti helyén olvashatsz: heol.hu

Megjegyzés küldése

 
Top