0

Izgalmas csaták, földalatti világok, különleges múzeumok, egyszóval egy valódi gyermek-paradicsom várja az ide érkezőket. 
Csak győzzünk választani a kisebbeknek szóló múzeumok, kulturális lehetőségek és aktív progrmok között. Ha több napra maradunk, kiránduljunk a környéken is. 

Vár és Kazamata

Legyünk részesei egy időutazásnak a hatalmas kőfalak között, vagy ereszkedjünk le a felszín alá és tegyünk egy kalandos sétát az egykor védelmi célokat betöltő kazamata pincerendszerben! A gyermekeket vitézi próba, Gárdonyi kuckó, kézműves műhely, solymászbemutató, népi játszótér és „történelmi” zoknicsata is várja.

Gárdonyi ház

Vendégeskedjünk az egyik legnagyobb írónknál, pihenjünk a ház ősfás kertjében, míg a gyerekek játszanak az árnyas fák alatt! 

Varázstorony

A csillagászat iránt érdeklődőknek is kihagyhatatlan helyszín, hiszen planetárium és csillagászati múzeum is található „odafent”. A 45 méteres magasságból elénk táruló panorámát a teraszról és a Camera Obscura terméből is megcsodálhatjuk.

Kopcsik Marcipánia

A gyűjtemény közel 150 cukormasszából készült tárgyból áll, a fő attrakciója pedig a múzeum végében található Barokk szoba, melyben a padlótól a tapétán és függöny át a kályháig minden cukorból készült. A mesternek 3 évbe telt a különleges helyiség megalkotása!

Tűzoltó Múzeum

Az állandó kiállítás és restaurátor műhely mellett játszóház és játszótér is várja a gyermekeket, ahol akár tűzoltóként is kipróbálhatják magukat az érdeklődők!

A gyermekkönyvtár is egy jó program

Ha gyerkőcünk szereti a csnedet, a nyugalamt és a könyveket, bátran keressük fel Egerben a Bródy Sándor Gyermekkönyvtárat. Lehet helyben olvasgatni, társasjátékozni, de ha szerencsénk van, akár egy délutáni "mesekörbe" is becsöppenhetünk. 

Bábszínház

„A Harlekin Bábszínház története tulajdonképpen úgy kezdődött, mint a mesék: egyszer volt, hol nem volt. Nem az üveghegyen túl, hanem itt, Egerben történt.” A Bábszínház napjainkban üde színfolt Eger kulturális kínálatában. Az évadokban a kicsik mellett nagyobbaknak szóló előadások is műsorra kerülnek, úgymint a Dzsungel könyve, a Kék madár és a Szegény ember hegedűje.

Strand, strand, strand

A kicsik számára „vízi csaták" helyszínéül szolgáló vízi váras medence kínál feledhetetlen élményeket. A nagyobbak a csúszdákról csobbanhatnak, vagy úszhatnak az 50m hosszú versenymedencében és lubickolhatnak a különböző hőmérsékletű medencékben. A strandon könyvár is működik. Válasszunk egy kedvünkre való olvasnivalót! Ha nem végzünk vele a nyaralás végéig, adjuk fel a könyvet postán! A regisztrációhoz kötött kölcsönzés ingyenes.

Játszóterek

Válasszunk közülük és pihenjünk meg két program között! A listában igazi különlegességeket is találhatunk, ilyen például a Tittel Pál utcai közlekedési játszókert is. A barátságos, zöldövezetben fekvő parkban közel 40 közlekedési szituáció kicsinyített változata található meg, hogy rollerrel, vagy biciklivel, játékos formában tanulhassák meg a KRESZ alapvető szabályait a gyerekek. 

Lovaglás

Az állatbarátok lenyűgöző környezetben, kristálytiszta levegőn élhetnek hobbijuknak.

Noszvaj - Meseút

Hasonlóan egy tanösvényhez, minden állomáson egy mesét és a meséhez kapcsolódó játékos feladatot, elgondolkodtató kérdést találnak a meseutasok. A meseút része többek között az Oxigén Hotel  kalandpályái és játszótere, valamint a Noszvaji De la Motte Kastély előtt található hangulatos park.
Szilvásvárad
A gyerekek kikapcsolódását kis bobpálya, kalandpark és erdei kisvasút is biztosítja, de egy kiadós túra a friss levegőn önmagában is ideális időtöltés. Túránkkal a Szalajka-völgy látnivalóit, így a Fátyol-vízesést, az Istállós-kői-barlangot, vagy a Milleniumi kilátót is felkereshetjük. Szilvásvárad a magyar lipicai ló hazája. Látogassuk meg a ménest! Ha szerencsénk van, meg is simogathatjuk a pacikat.
Forrás: visiteger.hu

Megjegyzés küldése

 
Top